Cum arată Fitbit Ionic, noul gadget pentru fitness al companiei

de: Răzvan Băltărețu
02 09. 2017
Fitbit Ionic la IFA 2017 (2)

Fitbit Ionic a fost anunțat înainte de IFA 2017, dar acum l-am văzut și în realitate. E cât de cât mic, e pentru fitness și rezistă la apă.

Fitbit Ionic are din start aplicaţii native practice şi cu sfaturi personalizate. Este și capabil, prin senzorul SpO2, să măsoare nivelul oxigenului din sânge și să poată identifica, pe viitor, diverse afecțiuni care ar avea legătură cu acest parametru.

Are un spațiu de stocare de 2,5GB, transmite în timp real cele mai importante notificări către telefon – iOS, Android și Windows 10 Mobile, iar autonomia este de patru zile. Are disply color, formă pătrată și-i poți atașa diverse brățări, în funcție de activitate. În România va costa 350 de euro.

Cum ar trebui, fiind dispozitiv de fitness, Ionic are modul GPS integrat, măsoară pulsul cardiac, se conectează automat la căştile wireless Fitbit Flyer, sau orice alt dispozitiv cu sistem Bluetooth, măsoară distanța parcursă și numărul de pași, somnul, dar și nivelul general al condiției fizice. La IFA 2017 n-am avut însă ocazia să îl văd cât de precis este, doar fizic și cât de facilă e interacțiunea. Gadgeturile purtabile au evoluat mult și acum se descurcă la suficient de multe lucruri cât să le folosești zi de zi.

Cea mai bună parte va fi din 2018, când Fitbit promite sesiune de coaching și pregătire cu oameni instruiți în domeniu. Altfel, pur ca gadget, Ionic are personalitatea unui gadget minimalist, care aproape se lipește de mână și uiți de el până la prima notificare. Mai rămâne de testat pentru fitness, dar mai interesat sunt de ce vor face cu toți senzorii aceia și cum vor fi folosite în viitor informațiile.